Was nieuws in 2004

8 december 2004
We kregen toestemming om op de Gemeenteavond van de Bethelkerk die gisteravond 7 december werd gehouden een paar tafels in te richten om onze zelfgemaakte spulletjes te verkopen. Velen zijn huiswaarts gekeerd met een potje jam, advocaat of boerenjongens. Ook de (kerst)kaarten verkoop liep erg goed. De opbrengst van deze avond is € 435,50. Het merendeel van de spullen en ingrediënten waren gedoneerd. Wij willen de gevers en de kopers hiervoor graag hartelijk bedanken.

Ook zijn er weer nieuwe recepten geplaatst én een makkelijk Kerst menu, mét werkplan. Veel is van tevoren te maken zodat u niet de hele dag in de keuken hoeft te staan.

Houdt u de avond van 25 januari vrij? Zie hieronder.

Het bestuur van de Stichting Bethesda voor Peru wenst u gezegende kerstdagen toe en heel graag tot ziens op 25 januari a.s.

8 november 2004
De doktersfamilie komt naar Nederland!
De doktersvrouw met de kinderen komen D.V. half december voor een familiebezoek naar Nederland . De dokter volgt later, zijn patiënten kunnen hem niet te lang missen! In januari, als ook de dokter in Nederland is, zullen zij "het land ingaan" om te vertellen over hun werk. Heeft uw school, vereniging of club belangstelling, dan kunt u ook een aanvraag doen voor een voorlichtingsavond/middag met o.a. een korte video. Neem hiervoor contact op met mevrouw Roseboom tel. nr. 0318-482657 of met mevrouw Malenstein tel. nr. 0318-485843.

Op 25 januari zal onze jaarlijkse donateursavond (voor donateurs en belangstellenden) worden gehouden. Ook dit keer weer in de zaal van Het Uilenbos aan de Engweg 61 te Lunteren. En natuurlijk hebben wij een weer een gezellig kraampje waar u spullen uit Peru, kleine cadeautjes en (zelfgemaakte) lekkernijen kunt kopen.  Alle donateurs zullen nog schriftelijk een uitnodiging ontvangen maar u bent hierbij alvast van harte uitgenodigd.

Helaas staan wij niet op de kerstmarkt op 11 december. Ons assortiment spullen kreeg niet de goedkeuring van de organisatie. Op het adres Boslaan 25 bij mevrouw Roseboom, zijn daarom vanaf volgende week diverse (zelfgemaakte) cadeautjes te koop zijn. O.a. (kerst)kaarten, kerstservetten, menukaartjes, flessen wijn, zelfgemaakte jams, advocaat, boerenjongens enz. enz. De opbrengst is volledig voor Peru.

29 september 2004
Rondzendbrief nr. 12 met het allerlaatste nieuws uit Peru en de Nieuwsbrief van de Stichting zijn weer geplaatst. Alle donateurs en allen waarvan wij hopen dat zij ook donateur willen worden hebben deze Rondzendbrief per post of per mail ontvangen.

Op 11 december zal er D.V. een Kerstmarkt zijn bij de Koepel in Lunteren. Een prachtig plekje daarvoor, zo midden in het bos. Bethesda zal daar ook van de partij zijn met leuke (kerst) artikelen zoals een lekker wijntje (met en zonder cadeauverpakking), spulletjes uit Peru en andere cadeauartikelen. Ook verkopen wij o.a. heerlijke appel-pompoensoep om mee te nemen (kan worden ingevroren, hoeft u de soep voor het kerstdiner alvast niet meer te zelf te maken). U mag natuurlijk eerst proeven! Komt u ook!

Wij hebben bij het Centraal Bureau Fondsenwerving geïnformeerd of wij in aanmerking zouden kunnen komen voor het CBF-Keurmerk. Maar daarvoor moeten de te besteden gelden meer dan € 120.000,-- bedragen en mogen de kosten niet meer dan 25% zijn. Helaas is ons budget niet zo groot maar Bethesda doet het wel met minder dan 5% kosten. En dat is belangrijk!

20 september 2004 Na een storing in de computer dan eindelijk weer een update.


De Bethesda-kraam op de rommelmarkt in Lunteren.
 
Heel veel van de spullen zijn we alweer kwijt en het heeft  € 234,25 opgebracht. Een mooi resultaat en wij willen daarvoor graag ú bedanken. De opbrengst was deze keer voor het aanschaffen van medische instrumenten. U hoort te zijner tijd wat er precies voor dit geld is gekocht. Er is weer een nieuwe Rondzendbrief in de maak met allerlei nieuws van "het front" en van het bestuur. Ook  kunnen wij nu alvast verklappen dat het doktersechtpaar en hun kinderen zo rond het van einde 2004/begin 2005 naar Nederland komt. Er zullen diverse ontmoetingen op verschillende plaatsen in het land plaatsvinden voor (hernieuwde) kennismaking, informatie en uitwisseling. Wij en zij verheugen zich hier enorm op.

27 juni 2004
Goed nieuws: het waterproject voor de wijk "13 april" is klaar! Alle wijkbewoners hebben schoon water, dank zij u. Daarvoor heel veel dank. In eerste instantie waren er door de gemeente bezwaren opgeworpen tegen dit waterproject i.v.m. waterschaarste in deze zone. Maar dankzij de inspanning van de dokter en de wijkvertegenwoordigers kon de uitvoering toch doorgang vinden. In de loop van de volgende week zal tijdens een feestelijke plechtigheid het project officieel in gebruik worden genomen door het openen van de verbindingssleutel.

Op zaterdag 17 juli en zaterdag 14 augustus kunt u de kraam van Bethesda weer op het Nieuwe erf vinden. Wij verkopen daar weer allerlei gekregen pullen. De opbrengst is natuurlijk weer helemaal voor Bethesda. Dit keer gaan we voor nieuwe en te vervangen medische instrumenten. We willen o.a. graag een eendenbekspeculum aanschaffen. Koopt u ook iets van ons? Of heeft u nog goede goederen om te verkopen, dan houden wij ons zo als altijd van harte aanbevolen. Heel graag tot 17 juli of 14 augustus.

23 april  2004
De allerlaatste Rondzendbrief van Betesda (in het Spaans schrijf je dit zonder h), is weer geplaatst. Alle rondzendbrieven verhalen de belevenissen van het doktersechtpaar in Peru, verluchtigd met wat anekdotes. Ook een klein beetje Peruaanse politiek en iets over henzelf kunt u hierin lezen.
Daarnaast is er sinds het aantreden van het nieuwe bestuur een aparte Nieuwsbrief, van het Bestuur van de Stichting Bethesda voor Peru. Deze wordt met de rondzendbrief meegezonden (of via E-mail aan u verstuurd). Daarom vindt u vanaf nu ook de complete tekst van de laatste Nieuwsbrief op onze website.

14 april  2004
Onder de nieuwe link "schenken en nalaten" vindt u de wegwijzer voor schenken en nalaten. Lees het eens door en ontdek hoe eenvoudig u per testament iets kunt regelen.

31 maart 2004
Het ligt in de bedoeling om met Pasen de 11e Rondzendbrief te verspreiden.

Wij willen u nu alvast vragen er over na te denken of u uw giften aan Bethesda automatisch wilt laten overboeken. Dit is voor ons erg belangrijk omdat zo de continuïteit van de giftenstroom beter wordt gewaarborgd.
Tevens willen wij u vragen of wij u de Rondzendbrief per e-mail mogen toesturen. Dat scheelt ons drukwerk en porto.
Uw antwoord op beide vragen kunt u invullen en naar ons opsturen op een antwoordstrook die aan de Rondzendbrief wordt gehecht. 

Vergeet u ook de mogelijkheid niet om ons te gedenken in uw testament via legaten en schenkingen enz. Het werk van het doktersechtpaar is zo heel hard nodig. En u weet het: elke cent wordt goed besteed, geen hoge salarissen en dure gebouwen, altijd wordt naar de goedkoopste en toch functionele oplossing gezocht.

De lijst met recepten is weer gegroeid. Toegevoegd zijn een recept voor Peruaanse erwtensoep en een nieuwe rubriek: eten met vrienden. Veel plezier!

25 februari 2004
Daar onze penningmeester Dhr. H. Vonk het bestuur heeft verlaten moesten wij op zoek naar een vervanger. Wij heten Mevrouw W.C. de Jong-Hoekman uit Lunteren van harte welkom, zij zal onze gelederen komen versterken.  Hierbij zijn onze gebeden verhoord, want het viel in eerste instantie niet mee een goede gegadigde te "strikken". Wij zijn heel blij en dankbaar met de hulp van mevrouw de Jong-Hoekman en wij vertrouwen er op dat zij een vruchtbare bijdrage zal leveren aan het (nog steeds broodnodige) werk van het doktersechtpaar.