Was nieuws in 2005

20 december 2005
De Kerstmarkt in de Klinkenberg heeft € 175,00 opgebracht. Iedereen heel hartelijk bedankt. 

De Nieuwsbrief én de Rondzendbrief met nieuws uit Peru is weer de deur uit. Ook vanaf deze plek wenst het bestuur u heel goede en gezegende feestdagen en een gezond 2006 toe. I.v.m. ziekte staat de complete Nieuwsbrief nog niet op internet. Nog een weekje geduld. 

3 december 2005 
Op de wintermarkt in Verzorgingshuis de Honskmap te Lunteren op 18 november j.l. was Bethesda ook met een kraam aanwezig. Grif gingen de potjes jam, advocaat, boerenjongens en de cadeautjes van de hand. 
De opbrengst inclusief de "voorverkoop" was € 178,50. Allemaal heel veel dank.

Op 14 december a.s. zullen we weer met een kraam op de kerstmarkt in Verzorgingshuis de Klinkenberg aan de Van Heutszlaan 1000 te Ede staan. Naast versnaperingen en cadeautjes zullen er ook kerststukjes te koop zijn. KOMT U OOK? Bethesda kan het geld zo goed gebruiken. Er zullen medicijnen voor worden gekocht. Tot ziens op 14 december.

Er is weer een lekere salade
aan het kookboek toegevoegd. 

Nog op zoek naar een makkelijk en lekker Kerstmenu? Hier nog een keer het 4-gangen menu samengesteld met recepten uit Peru. Mét werkplan.
KERST MENU: Sopa de mani, kaaspasteitjes, gevulde kalkoen en pittige aardappel-groentesalade en vruchtencompote toe. 

31 oktober 2005
Hoera, de waterleidingen van de wijk 13 april in Pacanquilla zijn volgelopen, de hoofdkraan ging open, men heeft eindelijk volop water! Dit kwam men onlangs vertellen op het spreekuur van de dokter. Het is voor iedereen een grote blijdschap na zoveel tegenwerking van de Burgemeester van Pacanquilla die het tegenhield.
Wie weet was de laatste ontmoeting tussen de dokter en de burgemeester nog van invloed: Enige dagen geleden werd de burgemeester onverwachts behoorlijk ziek en werd hij naar de spoedeisende dienst van het ziekenhuis gebracht. Laat het nou net zo zijn dat de dokter, die daar aan het werk was, hem op stond te wachten. Of het nou vóór of na de nodige injecties was, dat de dokter nog even vroeg hoe het nou verder moest met die waterleiding.... De Heer zij dank, en ook u werd nogmaals, namens de afgevaardigden, hartelijk dank gezegd.    

8 augustus 2005
Ondanks de hoosbui op de 2e marktdag hebben de twee rommelmarkten aan het Nieuwe Erf in Lunteren toch nog € 440,00 opgebracht. Dit bedrag zal worden gebruikt om medicijnen te kopen. Namens de zieken in Peru, heel veel dank aan alle gevers en kopers. 

Toiletten voor San Juan de Moro
Ouders en leerlingen van de "nieuwe" school in het dorpje San Juan de Moro in Peru hadden gehoord dat de dokter ook wel eens hielp met kleine projecten zoals het waterleidingproject in de wijk '13 april '. Zij vroegen de dokter om hulp bij het realiseren van een toiletgebouwtje met twee WC's en een watertank voor drinkwater voor de 103 leerlingen. Nu wordt een gat in de grond gebruikt als toilet en u begrijpt dat je daar met die hitte ziek van kunt worden. Al het werk zal door handige ouders en leerkrachten worden gedaan. Alleen de aanschaf van de materialen, daar is geen geld voor. Hiervoor is een bedrag van € 800,00 nodig. Bethesda gaat hiervoor de benodigde gelden via speciale acties bijeen brengen. 

15 juni 2005
U kunt vanaf nu via PostOpMaat aan ons laten weten of u wel of geen donateur wilt zijn/blijven en of u wel of niet de Nieuws- en rondzendbrief wilt ontvangen. Deze worden enkele malen per jaar via de post of per mail aan onze donateurs verzonden. U kunt nu dus precies aangeven hoe u het geregeld wilt hebben. Maak van die mogelijkheid gebruik, het kan veel ergernis voor u voorkomen.

18 mei 2005
De Nieuwsbrief
van het bestuur mét de Rondzendbrief
uit Peru liggen weer bij de drukker. Begin volgende week zullen ze "op de bus" gaan. Na veel gefreubel, knippen en plakken is het gelukt er een "boekje" van te maken. We hopen dat hierdoor de leesbaarheid is vergroot. Maar vanaf vandaag kunt u deze brief al op onze site lezen. Voor de donateurs die ons schrijven per mail ontvangen zijn wij bezig een heus Nieuwsbrief programma op te zetten. Maar deze keer moet het nog op de oude (bewerkelijker) manier. Ook voor u geldt: hij komt eraan!

Wie de nieuwsbrief/rondzendbrief per post krijgt, maar deze liever per mail ontvangt, kan ons hiervan op de hoogte stellen door ons een klein
berichtje te sturen. 

"Het Kookhoekje" 
Alweer 3 nieuwe recepten
toegevoegd: Kipfilet in tomaten- chocolade- kaneelsaus, Huevos picantos en een Ovenschotel met een knapperig korstje van nachos. Heeft u al eens een Peruaans recept van ons uitgeprobeerd? Wij zouden het leuk vinden uw ervaring ermee te horen. Mail ons!

3 mei 2005
De Koninginnedag rommelmarkt heeft € 277,65 opgebracht. Heel hartelijk bedankt, gevers en kopers. In het jaar 2005 zullen de opbrengsten van alle rommelmarkten worden gebruikt om medicijnen aan te kopen. Een dokter kan raad geven en troost en een luisterend oor bieden, maar daarmee kan helaas niet alles worden opgelost. 

Er wordt weer druk gewerkt aan de Rondzendbrief. We hopen deze D.V. nog deze maand te kunnen "rondzenden". 

4 april 2005
Op koninginnedag is er weer de traditionele rommelmarkt bij Sportpark De Wormshoef in Lunteren. Dit jaar zijn wij ook van de partij. We kunnen dus weer leuke spulletjes gebruiken om te verkopen. Denkt u aan ons? Alvast bedankt.

7 maart 2005
Het sneeuwt vandaag (!!), er ligt een prachtig pak sneeuw, dat wel, én het is koud.  Daarom enkele fruitige voorjaarsrecepten op de site gezet: Een heerlijke koude meloensoep, een lekker dessert met mango's en sinaasappels, een ovenschotel met bananen, en zelfs kip op de barbecue met perziksalsa. Als voorproefje op het voorjaar en de zomer.

31 januari 2005
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde donateursbijeenkomst op dinsdag 25 januari j.l. Mede door de aanwezigheid van het doktersechtpaar was de opkomst boven verwachting. Ongeveer 85 donateurs en belangstellenden hebben, ondanks de sneeuw en gladde wegen,  kennis gemaakt met het gezin uit Peru. Een verslag van deze avond kunt u in de eerstvolgende Nieuwsbrief van het bestuur verwachten. Zoals gebruikelijk bij Bethesda hadden we weer een tafel met lekkere en leuke spulletjes om te verkopen. De netto opbrengst was dit keer € 450,00 waarvoor onze hartelijke dank. 

3 januari 2005
De Nieuwsbrief van het bestuur van Bethesda met de uitnodiging voor een bijeenkomst voor donateurs en belangstellenden is eind december, nog net voor de Kerstdagen, via post of e-mail de deur uitgegaan. Erbij een plattegrondje naar Partyhoeve Het Uilenbos te Lunteren, de zaal waar de avond gehouden zal worden.
 
Wij zijn ons ervan bewust dat u waarschijnlijk veel post en/of e-mail ontvangt van goede doelen, en wij kunnen ons voorstellen dat u daar misschien niet zoveel prijs op stelt. Natuurlijk willen wij u graag (blijven) voorzien van allerlei nieuws en belevenissen van en over het doktersechtpaar in Peru en het werk van de Stichting, maar wilt u donateur blijven (of worden) maar geen berichten (meer) ontvangen dan kunt u heel eenvoudig uw naam van onze verzendlijst laten verwijderen. Een e-mail naar info@bethesdavoorperu.nl of een telefoontje naar 0318 - 48 26 57 of 0318 - 48 58 43 is voldoende.
Geheel onverwachts kregen we de mogelijkheid om op de kerstmarkt in de Honskamp (bejaardenhuis in Lunteren) een kraampje met onze zelfgemaakte lekkernijen in te richten. De opbrengst: € 145,20 Daarvoor heel hartelijk dank.

Er zijn al diverse afspraken gemaakt met verenigingen, scholen en clubs voor een voorlichtingsavond- of middag. Met behulp van een korte videofilm vertellen wij belangstellenden over ons project in Peru. Heeft u belangstelling neem dan contact met ons op.