Was nieuws in 2006

7 december 2006
De nieuwste rondzendbrief en de Nieuwsbrief van het bestuur zijn weer de deur uit en op de site gezet. Het is altijd weer veel werk om de lijst met adressen en e-mail adressen up-to-date te maken en te houden. Een foutje is zo gemaakt. Mocht de verzending niet helemaal gaan zoals u het wilt, of zijn we u "vergeten" mailt u dat ons dan even? Dan maken we het in orde. Als u nog geen Nieuwsbrieven ontvangt en u wilt wel op de hoogte gehouden worden van het wel en wee van Bethesda, dan is een kort mailtje met uw verzoek voldoende. 

Op zaterdag 16 december a.s. zijn we met een kraam te vinden op de Kerstmarkt in de Breukelderhof te Ede. Van 13.30 tot 16.00 uur kunt u voor een klein prijsje allerlei leuke cadeautjes kopen. Ook jam, advocaat en boerenjongens zijn er weer. Komt u ook? De opbrengst is voor Bethesda natuurlijk. Alvast hartelijk dank.

Van een Nederlandse mevrouw die getrouwd is met een Peruaanse man kregen we een aantal authentieke Peruaanse recepten gemaild. Daarvan een paar recepten die u misschien met de feestdagen kunt gebruiken: Lenguado a la chorillana (tong) en Pato con aji (eend).
Heeft u ook van die mooie pompoenen in de winkel gezien maar weet u niet zo gauw wat u er van kunt maken? Misschien zijn Pilarones een goed idee. Dat zijn pompoenbeignets in de frituur gebakken. Lekker voor oudejaarsavond.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezegend 2007.     

20 november 2006
Het was weer ouderwets gezellig op de herfstmarkt in De Honskamp afgelopen vrijdag 17 november. 
We hebben heel goed verkocht, € 216,10 was de totale opbrengst. Daarvoor natuurlijk alle gevers en kopers hartelijk dank.

Na Sinterklaas hopen we op nog meer (kerst)markten te staan. 

8 september 2006
Bij het bijwerken van deze site zag ik dat ik was vergeten te u te melden dat de markt op 19 augustus in Leersum niet is doorgegaan. 's Morgens kwam ik met de auto volgeladen bij mevrouw Roseboom aan om samen op pad te gaan. Ik vond haar, zittend op de bank met jas en tas al klaar, maar ze voelde zich erg beroerd en was echt te ziek om te gaan. En omdat het voor één persoon alleen veel te zwaar is i.v.m. het tillen van dozen, het uit- en weer inpakken enz. besloten we niet te gaan. Maar volgend jaar gaan we het zeker weer proberen, het lijkt ons erg gezellig in Leersum zo met het bloemencorso erbij.

In de maanden november en december zullen we een aantal kerstmarkten gaan doen. We kunnen dus ook leuke kerstspulletjes gebruiken, waar we zelf dan stukjes van kunnen maken. We houden u op de hoogte.

Het Peruaans Kookboek
Er is weer een recept toegevoegd aan ons Peruaans Kookboek: een Rijstschotel met vis.
Eet smakelijk!

15 augustus 2006
Dankbaar mogen we u meedelen dat de twee Lunterse markten totaal € 344,20 hebben opgebracht, zoals gebruikelijk voor medicijnen voor de dokter in Peru. 
Tijdens de markt op 22 juli j.l. was het erg warm en afgelopen zaterdag 12 augustus zou het veel gaan regenen hadden de weermannen/vrouwen voorspeld, maar gelukkig viel dat erg mee: de hele morgen was het prima marktweer. Na het regenbuitje vroeg in de middag werd het weer tóch weer goed. We zijn blij dat er ondanks de warmte op de eerste marktdag en de slechtweervoorspelling op de tweede marktdag toch zoveel mensen de weg naar onze kraam hebben gevonden. 

Het is wonderlijk, onze marktvoorraad lijkt het kruikje van Sarafat wel. Het mindert niet. Steeds worden er spullen gebracht, ook tíjdens de markten. Soms gaan we met meer naar huis dan we zijn gekomen, dan laten andere marktlieden hun overgebleven spullen voor ons achter of mensen komen nog snel wat brengen. 

A.s. zaterdag de 19e staan we voor het eerst met een kraam in Leersum, tijdens het bloemencorso. Komt u ook? En als u nog leuke spulletjes heeft, u weet het: we houden ons van harte aanbevolen.
Allemaal heel erg bedankt.

5 juli 2006
Afgelopen zaterdag 1 juli had Bethesda een kraam op de kunst- en antiekmarkt in Huizen. Het was droog en lekker warm (stukken beter dan op koninginnedag...) en de verkoop liep erg goed. De netto opbrengst was € 215,94. Waarvoor we iedereen van harte willen bedanken. Het geld zal weer voor de aanschaf van medicijnen worden gebruikt. 
Ook hebben we veel folders en restanten van oude en nieuwe rondzendbrieven mogen uitdelen. Misschien, en dat hopen we natuurlijk, komen daar weer nieuwe donateurs van. 

De volgende rommelmarken zijn op 22 juli en 12 augustus in Lunteren, op of nabij het Nieuwe Erf. 
Op 19 augustus staan we in Leersum op de Braderie. 
We kunnen natuurlijk weer leuke spulletjes voor de verkoop gebruiken. U kunt ze brengen bij mevr. Roseboom aan de Boslaan 25 en bij de fam. Malenstein aan de Engweg 61 (het Uilenbos/pannenkoekenhuis) te Lunteren. U kunt ook even bellen tel.nr. 0318-482657 of 0318-485843, dan komen we het ophalen. 

Heel graag tot ziens op één van de markten! 

Vanwege het mooie weer een lekker en snel klaar lunchrecept toegevoegd. Pittige sandwiches om, verpakt in alu-folie, mee te nemen naar het strand bijvoorbeeld. Eet smakelijk.
 

2 juni 2006
Het bestuur heeft besloten om voortaan nog maar twee maal per jaar de Nieuws- en Rondzendbrieven te versturen. In de maanden december en mei. Dit om de kosten van drukwerk en porto te beperken. Maar ook omdat we u niet vaker dan nodig willen "lastigvallen" met post. Tussentijds nieuws kunt u altijd vinden op deze website. 

Ook zal er niet meer elk jaar een ledenbijeenkomst worden gehouden. Gebleken is dat er minder belangstelling bestaat voor deze avonden, hoewel altijd erg leerzaam en gezellig. Wel was de opkomst erg groot toen het doktersechtpaar ook op de avond aanwezig was. Zij waren toen in Nederland met verlof. Besloten is daarom alleen ledenbijeenkomsten te houden als ook het gezin uit Peru erbij kan zijn. Daarvoor ontvangt u te zijner tijd via de Nieuwsbrief wel schriftelijk (of via de mail) een uitnodiging. 


2 mei 2006
Wat een weer was het op Koninginnedag... Regen en wind, en koud! We konden de spullen op de kraam op het Sportpark niet meer droog houden. Om 13.00 uur vonden we het welletjes en zijn we gaan inpakken. Jammer hoor! 
Toch nog € 170,30 "opgehaald" (incl. garageverkoop bij mevr. Roseboom). Waarvoor iedereen weer heel erg bedankt. 

28 april 2006
Vandaag weer 2 recepten toegevoegd. Eén hoofdgerecht met rosbiefreepjes: Lomo saltado, en één met kip: Pollo Peru.
Eet smakelijk. 

24 april 2006
Koninginnenmarkt
Koninginnedag zullen we weer met een kraam present zijn op de koninginnemarkt bij het Sportpark aan de Bisschopsweg.
En zoals gebruikelijk is de opbrengst weer voor Bethesda. Komt u ook even neuzen? We hebben leuke cadeautjes en natuurlijk ook weer advocaat, boerenjongens en jams. Allemaal uit eigen keuken. Tot ziens!

27 maart 2006
Ledenvergadering
De jaarlijkse ledenvergadering  op 21 maart j.l. was, ondanks de wat magere opkomst, weer erg gezellig. De koffie met lekkers en de warme hapjes bij de drankjes hadden goede aftrek. 

Onze voorzitter Hans Fuchs stond even stil bij het overlijden de heer Roseboom. Daarna de huishoudelijke mededelingen, w.o. een heel fijne, nl. dat het jaar 2005 ook financieel een goed jaar is geweest. Wij zijn dankbaar hiervoor.   


De diapresentatie met bijbehorende verhalen van Linda Willemsen was leerzaam en vermakelijk: foto's en anekdotes uit en over het leven in Peru, wat gaat het daar anders toe dan in Nederland. Het is echt niet te vergelijken. 
Als u deze diapresentatie op uw vereniging, school of club zou willen laten vertonen neem dan contact op met een van de bestuursleden van Bethesda: tel. 0318 - 48 26 57 of 0318 - 48 58 43. 

De "marktkraam" heeft ruim toch nog ruim € 200,00 opgebracht, mede omdat de meeste artikelen waren gedoneerd. Mocht u nog jam, advocaat of boeren jongens (of één van de vele leuke cadeautjes) willen kopen, dan kan dat bij mevrouw Roseboom aan de Boslaan 25 te Lunteren.

Recept
Voor de paasdagen: Egg Nog. U vindt het recept onder de link Recepten uit Peru.
    

16 maart 2006
De Rondzendbrief uit Peru en de nieuwsbrief met een uitnodiging voor onze jaarlijkse ledenbijeenkomst is weer op de bus.
U wordt dus weer van harte uitgenodigd op deze vergadering. Linda Willemsen, een vrijwilligster, zal iets vertellen over haar verblijf bij het dochtersechtpaar. 
Datum 21 maart om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Zaal: Het Uilenbos, Engweg 61 te Lunteren.  

26 januari 2006
Met enige vertraging dan vandaag toch de Nieuwsbrief en Rondzendbrief op de site geplaatst. Achteraan deze Rondzendbrief nog een verslag van Linda over haar verblijf bij het doktersechtpaar in Peru. 

De datum voor de eerstkomende donateursbijeenkomst staat gepland op 21 maart a.s. Houdt u deze datum alvast vrij? Een uitnodiging aan alle donateurs met het programma van deze avond kunt u begin maart verwachten. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom natuurlijk. Wij houden u via deze website op de hoogte.