Was nieuws in 2007

20 december 2007
De Kerstmarkten op 16 november in De Hondskamp te Lunteren en 15 december in de Breukelderhof te Ede hebben samen het mooie bedrag van € 240,30 opgebracht. Weer een prachtig resultaat! Hartelijk dank hiervoor. Helaas konden de dames uit Westervoort er niet zijn met hun zelfgemaakte artikelen omdat één van hen nog erg veel last had van de knie, waar ze een lelijke val mee had gemaakt. Het gaat al wel wat beter en hopelijk is ze er volgend jaar weer bij!

Enkele vrijwilligers maken van gekregen spulletjes en wat bonbons, snoepgoed of b.v. kerstballen leuke Sinterklaas- en Kerstcadeautjes voor een klein prijsje, maar we raken een beetje door onze voorraad heen. Denk aan kop en schotels, leuke bekers, leuke glazen en b.v. waxinelichtjeshouders, dus spulletjes waar iets in kan. Kunt u ons helpen aan dergelijke spullen (heel en bijna nieuw) dan houden wij ons van harte aanbevolen. U kunt dit brengen bij mevrouw Roseboom, Boslaan 25, Lunteren of wij kunnen het ophalen bij u thuis. Een belletje naar 0318-485843 of 0318-482657en het komt voor elkaar! 
En natuurlijk hebben we ook nog graag goede 2ehands spullen voor de zomermarkten.

De Nieuwsbrief van het bestuur en de Rondzendbrief uit Peru zijn weer verstuurd. Ook zijn ze op de website geplaatst. Klik om ze te lezen op "Laatste nieuwbrief" en/of "Laatste rondzendbrief" in het menuutje hier links naast.

Fijne Kerstdagen en een gezegend 2008 !!

8 oktober 2007
Afgelopen dinsdag 2 oktober heeft Bethesda een "praatje" met videobeelden gehouden in De Schakel in Lunteren. We mochten ook een tafel met spullen/cadeautjes neerzetten. De totale opbrengst was € 60,00. Een mooi resultaat in anderhalf uur! Hartelijk dank.

16 november a.s. zullen we D.V. weer in Verzorgingshuis de Honskamp te Lunteren te vinden zijn met leuke cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Ook de dames uit Westervoort, die al jaren hun zelfgemaakte artikelen thuis en op markten verkopen voor Bethesda, zullen er weer zijn. De opbrengst is zoals altijd voor medicijnen voor de dokter in Peru. Komt u ook?  

Bent u een nieuwe bezoeker op deze site, kijkt u dan eens in ons Archief
met alle verhalen over hoe het werkt in Peru; het vele werk dat het doktersechtpaar met liefde doet, en de vaak moeilijke omstandigheden. U kunt helpen door donateur te worden, zodat zij dit prachtige werk voort kunnen zetten. We hebben veel oudere donateurs, daarom is ons donateurs bestand aan "verjonging" toe. Vrijmoedig doen wij daarom, voor de arme drommels dáár, een beroep op u.

Tot slot nog een nieuw snel en makkelijk recept,
met tong dit keer. In dit gerecht, dat vooral aan de kust ten noorden van Lima wordt gegeten, is de Japanse invloed duidelijk te herkennen. Met het gebruik van Japanse sojasaus is dit een typisch voorbeeld van de Japanse invloed op de zeer gevarieerde Peruaanse keuken. EET SMAKELIJK.

21 augustus 2007
Op zaterdag 11 augustus was de opbrengst van de rommelmarkt in Lunteren € 117,70 en een week later op de rommelmarkt in Leersum (tijdens het Bloemencorso) € 150,85. Weer een mooi resultaat. Wij danken alle gevers en kopers want dank zij u heeft de dokter weer medicijnen. 

Heeft u nog nagedacht over ons oproepje voor jonge mensen die ons willen helpen met de PR voor Bethesda? (Zie hieronder bij 24 juli).) Kijkt u ook rond in uw omgeving, misschien (één van) uw kinderen, buren, leden van uw club of vereniging. Er zijn veel jongeren en jong volwassenen die iets voor de samenleving willen doen maar niet direct weten wát. U kunt ze misschien wijzen op het goede werk, gedaan door het gedreven echtpaar in Peru. Alvast bedankt voor de moeite. 

24 juli 2007
Afgelopen zaterdag op de markt op de Valksedag gestaan met onze spulletjes, zelfgemaakte advocaat, boerenjongens en soep. Wat een gezellige boel was het daar, én veel te bekijken: oude ambachten en het maaien en dorsen van rogge was een van de vele bezienswaardigheden. Ook aan de kinderen was gedacht met spellen en een groot luchtkussen. Veel bezoekers en dus ook veel "omzet", € 328,30 hebben we bij elkaar gesprokkeld. Weer allemaal voor medicijnen voor de dokter. Iedereen, vooral namens de de dokter die weer veel patiënten blij kan maken, heel veel dank!!

De eerste vergadering met de nieuwe penningmeester Wim Kalis heeft inmiddels plaats gevonden. Hij heeft in korte tijd de hele financiële administratie doorgespit en kwam met waardevolle bijdragen. Ook past hij prima in het "team". We hebben een goede vervanger voor Hermien gevonden.

Wij zijn nog op zoek naar vooral jonge enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan de PR voor Bethesda. Ben jij zo'n jongere die zijn of haar mondje goed kan roeren en wil je je inzetten voor een goede zaak,
laat het ons weten! 

Tot slot nog een recept voor de barbecue, want met al die regen (gelukkig was het afgelopen zaterdag prachtig weer) moeten we het toch een beetje gezellig maken.

4 juni 2007
De Nieuwsbrief met de 18e Rondzendbrief uit Peru is weer geplaatst. Deze week ontvangen de donateurs hem weer per post of per E-mail.

Heeft u nog goede tweedehands spullen? We kunnen wel weer wat gebruiken voor de verkoop op markten. Denkt u aan ons? Alvast hartelijk dank!
Op 21 juli D.V. staan we in Meulunteren op de Valksedag, 11 augustus in Lunteren en 18 augustus in Leersum. 
Zoals u kunt lezen in de Rondzendbrief zijn er dringend meer medicijnen nodig voor de arme bevolking. Kom dus allemaal naar één van de markten en ondersteun zodoende het doktersechtpaar, dat met zo weinig middelen zo veel doet. 


Wij houden
een spreekbeurt over Bethesda in Peru op dinsdag 2 oktober in het Westhofhuis of de Schakel hier in Lunteren. Volgende keer meer hierover. 

Gisteren kwam het bericht dat de doktervrouw was gevallen en zich daarbij behoorlijk had bezeerd. Een röntgenfoto van de arm
gaf geen breuk te zien, maar een zeer ernstige kneuzing van de pols. Ze heeft gelukkig tijdelijk hulp in huis.
We wensen haar vanuit Nederland van harte beterschap! U kunt haar vast en zeker wat opbeuren door een kaartje of mailtje te sturen naar haar e-mail adres:  jjpjaldro@viabcp.com 

2 mei 2007
Dit jaar zijn we naar Spakenburg getogen voor de Koninginnedagmarkt, om ook daar meer bekendheid te krijgen. Het was er gezellig druk. Veel toeristen en prachtig weer, wat wil een mens nog meer op zo'n dag. Als ik nog denk aan vorig jaar... De netto opbrengst was € 335,25. Een mooi bedrag! Allen hartelijk dank. 

Voor verderop het jaar staan de twee markten in Lunteren en een markt in Leersum nog op het programma. U kunt dus weer komen met uw 2e hands spulletjes. Zoals altijd staat de garage op de Boslaan 25 weer te wachten om gevuld te worden. Als u het niet kunt brengen dan halen wij het bij u op, belt u dan even naar 0318-48 26 57 of 0318-48 58 43? 

12 maart 2007
Er is weer een nieuwe Rondzendbrief
geplaatst. De 17e alweer. Maar deze is alleen voor internet, voor op de website. Er is door het bestuur, in overleg met het doktersechtpaar, besloten om nog maar twee keer per jaar een Rondzendbrief op papier uit te doen gaan. Dit om de (verzend)kosten te drukken en om u niet te vaak "lastig te vallen" met post. U kunt natuurlijk altijd zelf deze (maar ook andere) Rondzendbrieven afdrukken. Voor het laatste nieuws van het bestuur kunt u altijd even kijken onder de link "Laatste Nieuwsbrief".
Mocht er ondertussen aanleiding voor zijn i.v.m. de belangrijkheid, dan zullen wij u natuurlijk schriftelijk berichten.

Leest u ook het stukje over Carlos, een tiener die het moeilijk wordt gemaakt goede keuzes te maken. De verleidingen zijn groot. Niet onbekend, ook voor Nederlandse ouders i.v.m. drugs en "rock and  roll". Een probleem van alle tijden en alle plaatsen, dat blijkt maar weer.

We hebben ook nog twee nieuwe Peruaans recepten toegevoegd: Aguadito een lekker gekruid stoofpotje met kip, en Palta Renella, een gevulde avocado (voorgerecht). Eet smakelijk. Mailt u ons eens wat u van onze recepten vindt? 

19 december 2006
Afgelopen zaterdag 16 december stonden we op de Kerstmarkt in de Breukelderhof in Bennekom. Het was er erg gezellig en de markt werd goed bezocht. We hebben € 148,70 opgehaald met de verkoop van onze zelfgemaakte "leuke cadeautjes voor een klein prijsje". Alle gevers en kopers hartelijk dank! Het geld zal ook deze keer weer voor de aankoop van medicijnen worden gebruikt.

Heeft u nog kerstversiering die u niet meer gebruikt of spullen waarvan wij weer leuke cadeautjes kunnen maken? Ook mandjes, lintjes en strikjes e.d. waar we deze spulletjes in en mee verpakken kunnen we goed gebruiken. Wij zijn er blij mee. U kunt het brengen bij mevrouw Roseboom aan de Boslaan 25 of bij Het Uilenbos aan de Engweg 61, allebei in Lunteren. U kunt ons ook even bellen dan halen wij het bij u thuis op: tel. nr. 0318-48 26 57 of 0318-48 58 43. 

Nogmaals een Kerstgroet: 
Fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2007 gewenst.