Was nieuws in 2008

Door een verhuizing en andere drukte zijn er de tweede helft van het jaar geen nieuwsitems op de website geplaatst. Het goede werk in Peru is natuurlijk wel doorgegaan.
 
23 juli 2008
Het regende op de Valksedag.... maar het was evengoed druk en erg gezellig!
En toch ook nog een flink bedrag opgehaald voor onze dokter in Peru: € 257,40. Mede dankzij de verkoop van stroopwafels, advocaat, jam en boerenjongens en mede dankzij de sponsoren die de eieren, de brandewijn en alle ingrediënten voor de boerenjongens en de jam doneerden. Iedereen hartelijk dank!
Graag tot ziens op de markt in Voorthuizen op 9 augustus en in Lunteren op 16 augustus.

Heeft u nog kerstspullen over zoals kerstballen, takjes kunststof kerstgroen enz. en kleine spulletjes? Wij hebben ze graag. Daar maken we leuke cadeautjes van die we gaan verkopen op diverse kerstmarkten. We houden u op de hoogte wanneer.

16 juli 2008
Zojuist een mailtje uit Peru ontvangen: de aankomsttijd in Nederland wordt vervroegd naar donderdag 24 juli om 18.25 uur met de IB3250 vanuit Madrid.

8 juli 2008
Vandaag de nieuwste Rondzendbrief en Nieuwsbrief op internet gezet. U vindt ze aan de linkerkant in het rijtje links onder het logo.
Zoals u kunt lezen in de Rondzendbrief komen de dokter en zijn oudste zoon helaas niet naar Nederland, zij vieren vakantie in eigen land. De doktersvrouw en de twee jongste kinderen komen op 25 juli en vertrekken op 19 augustus weer naar Peru.
Als u hen wilt ontmoeten, dan bent u van harte welkom op de koffieochtenden (zie ook bij 8 mei hieronder).

Schroom niet om te komen, u bent van harte welkom. Wij verwachten U!

Wij zullen D.V. deze zomer weer op verschillen markten staan om onze gekregen, gebruikte, maar goede spullen te verkopen. Net als altijd weer voor medicijnen voor de dokter.
Op 19 juli op de Valksedag in de Valk.
Op 9 augustus op de Wilbrinkstraat in Voorthuizen.
Op 16 augustus in het centrum van Lunteren (met een extra kraam voor de zelfgemaakte spullen van de creatieve dames uit Westerhaar).

U kunt dus nog steeds uw spulletjes die u niet (meer) gebruikt brengen bij mevrouw Roseboom, Boslaan 25 in Lunteren.
Als u het niet kunt brengen dan is één telefoontje naar mevr. Malenstein (tel. 0318-485843) voldoende, wij komen het dan bij u ophalen. Alvast hartelijk dank.

Als laatste nog een lekker Peruaans lunch recept: Bananen omelet uit de oven.
Eet smakelijk!

8 mei 2008
Vooruitlopend op de Nieuwsbrief van mei/juni, kunnen we u alvast melden dat de doktersvrouw als ze in Nederland is, 2 morgens aanwezig zal zijn op Boslaan 25 te Lunteren, om donateurs en belangstellenden te ontvangen voor (hernieuwde) kennismaking en om uw vragen te beantwoorden. Deze open dagen zijn D.V. op woensdag 30 juli van 9.00 tot 12.00 uur en op dinsdag 19 augustus ook van 9.00 tot 12.00. U bent van harte uitgenodigd!

In eerste instantie komt de doktersvrouw (van 24 juli tot 20 augustus) alleen met twee van de kinderen naar Nederland. Misschien zal de dokter met hun derde kind ook nog een weekje kunnen komen, maar hij zal dus niet op de open dagen aanwezig zijn.

2 mei 2008
De Koninginnedag markt van afgelopen 30 april heeft netto € 205,50 opgebracht. Weer een mooi resultaat. Alle gevers en kopers hartelijk dank, uw geld zal goed worden besteedt.

Helaas konden we wegens familieomstandigheden op 22 maart niet op de Paasmarkt in Westerhaar aanwezig zijn.

8 maart 2008
De nieuwste Rondzendbrief (nr. 20, te vinden onder de link "Rondzendbrieven 2008") is geplaatst. De twintigste dus alweer, en deze gaat o.a. over de ontdekking van een zeer gevaarlijke mug. De dokter was als enige "wakker" en ontdekte een epidemie, waar anderen slordig waren geweest. Uiteindelijk werd hem zelfs de post van ziekenhuisdirecteur aangeboden. Maar wie zou zich dan nog bekommeren om de allerarmsten, dus bedankte de dokter voor de eer! (Deze rondzendbrief is alleen op internet geplaatst en niet per post verzonden, dit om druk- en verzendkosten te besparen).

Wij kunnen u alvast berichten dat de doktersvrouw van 24 juli tot 21 augustus in Nederland is. Later meer hierover. Zaterdag 22 maart staat Bethesda op de Paasmarkt in Westerhaar. Daar zullen we nieuwe en zelfgemaakte spulletjes verkopen, waarvan de opbrengst natuurlijk weer voor medicijnen voor de dokter zal zijn. Helaas mogen we geen 2ehands spullen verkopen maar misschien heeft u nog "ooit gekregen en nooit gebuikte" nieuwe spullen of restanten van uw kerstpakket die u nooit gebruikt? Wij zijn er blij mee! Het adres waar u het kunt brengen is bekend: Boslaan 25 Lunteren. Of wij halen het op, dan graag bellen 0318-485843.
Alvast hartelijk dank.