Was nieuws in 2009

19 december 2009
De opbrengst van de verkoping op de Kerstmarkt in de Halderhof is 105,49 euro. Een prachtig resultaat mede dankzij de verkoop van het Peruaanse vest van mevrouw Roseboom!
Hoe dat zat? Nou, één van de bewoners van de Halderhof zag mevrouw Roseboom het vest dragen en zo'n vest wilde ze wel graag hebben. Dus wat gebeurde: nadat bleek dat beiden dezelfde maat kleding hebben, verkocht mevrouw Roseboom zó haar vest.
Mét een flinke fooi uit dankbaarheid. Super!
Dat mevrouw Roseboom zich in haar dunne truitje een beetje kaal voelde was een klein ongerief dat ze graag op de koop toenam.
In januari gaat ze voor een paar weken naar Peru haar dochter, schoonzoon en de kleinkinderen bezoeken. Dan kan ze weer een nieuw vest mee terugnemen.

De aangekondigde markt in Belmonte te Lunteren hebben we vanwege de kou (de markt was buiten) afgezegd. Jammer, maar volgend jaar gaan we het weer proberen.
 
Op 23 december a.s. staan we nog op de overdekte markt in Wamel. 
 
Maar ook bij mevrouw Roseboom thuis kunt u nog verschillende zelfgemaakte produkten kopen: jam, advocaat, boerenjongens en NIEUW: stoofpeertjes in wijn met kruiden gestoofd. Ook hebben we nog erg lekkere flessen wijn: een volle rode Merlot en een fruitige witte uit het hart van de Gascogne. Zeer geschikt voor de feestdagen!
Prijs: 5,50 euro per fles, per doos van 6 flessen 30,00 euro.
 
De opbrengst is weer zoals altijd voor medicijnen voor de dokter.
 
We beginnen al aardig door de leuke spulletjes heen te geraken. Dus als u nog goede maar voor u overbodige spullen heeft, wij hebben ze graag. Wij maken er leuke cadeautjes van. Ook lintjes, strikjes enz. zijn van harte welkom.
Te brengen bij mevr. Roseboom, Boslaan 25 of op te laten halen na een telefoontje naar mevr. Malenstein, Engweg 70, tel. 0318-482631.
 
Alvast heel hartelijk dank en gezegende Feestdagen!
 
PS
Nog op zoek naar een Kerstmenu? Kijk onder Recepten - Complete menu's. Daar vindt u een compleet Kerstmenu bestaande uit Peruaanse recepten, mét werkplan.
Veel succes!
 
26 november 2009
Kort na Sinterklaas kunt u weer onze Nieuwsbrief en onze Rondzendbrief in de bus verwachten en kunt u ze bekijken op onze website onder de rubriek "Laatste Nieuwsbrief" en "Laatste Rondzendbrief".
 
Afgelopen zaterdag hebben we op de Sprokkelmarkt in De Breukelderhof te Bennekom gestaan. De opbrengst is 88,00 euro. Het was zoals altijd heel gezellig, mede door het warme onthaal van de medewerkers van De Breukelderhof.
Gevers en kopers, allen hartelijk bedankt!
 
Wij zijn binnenkort op nog meer markten te vinden: op 16 december in Belmonte te Lunteren, op 18 december in De Halderhof te Bennekom en op 23 december voor de eerste keer op de overdekte markt in Wamel.
Komt u ook een kijkje nermen en misschien iets van ons kopen? Alles voor medicijnen voor onze dokter in Peru.
 
Heeft u nog goede spullen of verpakkingsmateriaal b.v. lintjes, wij hebben ze graag. 
U kunt ze brengen bij mevr. Roseboom, Boslaan 25 te Lunteren. Of bel mevr. Malenstein tel.nr. 0318-482631 dan komen we het halen.
 
Zoekt u nog cadeautjes? Mevr. Roseboom heeft nu jam, boerenjongens en advocaat op voorraad bij haar thuis. Jam kost 2,50 boerenjongens en advocaat 3,50. Alles zelfgemaakt dus extra lekker!
 
27 oktober 2009
Gisteren, maandag de 26e, hebben enkele bestuursleden een presentatie over het werk van het doktersechtpaar in Peru gegeven voor de leden van de Hervormde Vrouwenvereniging in Achterberg.
Er is gecollecteerd voor Bethesda, en samen met een gift van het bestuur van de vereniging en de verkoop van potjes jam, advocaat en boerenjongens, hebben we het zeer mooie bedrag 275,70 euro mogen ontvangen.
Waarvoor wij allen heel hartelijk bedanken.

Beste Presidentes/Voorzitters van verenigingen. clubs enz.,
 
Mocht u ook een presentatie over het werk in Peru voor uw vereniging willen, neemt u dan contact met ons op d.m.v. het sturen van mailtje naar info@bethesdavoorperu.nl of bel mevrouw Malenstein tel.nr. 0318-482631.
 
Wij zijn in het bezit van een korte videofilm over Peru van een kleine 10 mimuten. Samen met een vertelling/presentatie door één van onze bestuursleden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen, krijgen de mensen een goed beeld van de situatie en het werk in Peru.  
 
NIEUW: Ook kunnen wij voor uw vereniging koken. Voor maxiamaal 40/50 personen verzorgen wij een Peruaans buffet (aangepast aan de Nederlandse smaak = niet te pittig) op uw locatie. De gerechten worden door leden van ons bestuur thuis gekookt.
De prijs hiervoor bedraagt 20,00 euro p.p. Dit is inclusief 2 consumpties.  

Heeft u belangstelling, neem dan contact met ons op. We kunnen eventueel een avondvullend programma verzorgen met een buffet, een presentatie als hierboven beschreven of een bingo e.d. 
Zo heeft u dan een gezellige bijeenkomst met elkaar b.v. als start of afsluiting van het verenigingsjaar. 
 
Mocht u nog vragen hebben dan horen we het graag.
 
Hartelijke groet,
 
G. Malenstein-Duijst
Bestuurslid Bethesda voor Peru
 
20 oktober 2009
Het Peruaans buffet was een groot succes. Veel complimenten voor de koks. Ruim 40 personen hebben deelgenomen waaronder ook enkele kinderen. Ook zij hebben heerlijk gesmuld. En na afloop was er een gezellige Bingo.
 
De opbrengst, na aftrek van de inkoopkosten, is 546,15 euro. Een prachtig resultaat waar we het doktersechtpaar blij mee gaan maken, want zij kunnen het goed gebruiken voor hun patiënten. 
 
Diverse mensen hebben gevraagd of we dit vaker gaan doen. Nou, als het aan ons ligt doen we het zeker nog een keer. We houden u op de hoogte!
 
We gaan weer beginnen met cadeautjes maken voor de feestdagen. Heeft u nog spulletjes waar wij iets leuks van kunnen maken, wij hebben ze graag. Ook lintjes, strikjes e.d. om in te pakken kunnen we nog goed gebruiken.

Zoals altijd kunt u het brengen bij mevrouw Roseboom (in de garage) aan de Boslaan 25 te Lunteren of als u het niet kunt brengen dan halen wij het op. Belt u dan even naar mevrouw Malenstein tel.nr. 0318-482631.
 
5 oktober 2009
Nog enkele dagen en dan is het zover: het Peruaans buffet op vrijdag 9 oktober a.s. in het Meestershuis te Lunteren.
 
De voorbereidingen zijn in volle gang; het beloofd een gevarieerde en smakelijke maaltijd te worden. We hebben speciale peruaanse kruiden én de ingrediënten voor het aperitief vanuit Peru, door de familie Aldave-Roseboom, opgestuurd gekregen. Zij steunen het initiatief voor dit buffet van harte. 
 
Als u zich nog niet heeft opgegeven kan dat nog tot woensdag 7 oktober a.s.
U maakt dan per persoon 20,00 euro over op onze bankrekening 33.74.32.686 t.n.v. Bethesda Lunteren en o.v.v. Peruaans buffet. We hebben nog enkele plaatsen, dus haast u! 
 
Voor iedereen die zich heeft opgegeven: tot vrijdag 18.00 uur. 
 
15 augustus 2009
Onze wens is uitgekomen, het was mooi weer vandaag op de rommelmarkt en het bloemencorso in Leersum. Veel bezoekers en prachtige praalwagens. Echt de moeite waard om er ook eens te gaan kijken (en dan onze kraam even "aandoen" natuurlijk.)
De opbrengst is 101,35 euro. Alle gevers en kopers: Hartelijk dank!
 
Op 21 november is onze volgende rommelmarkt. Dus spullen zijn weer van harte welkom. A.u.b. brengen bij mevr. Roseboom aan de Boslaan 25 te Lunteren of als dat niet gaat dan halen wij het bij u op.
Bel dan naar mevr. Malenstein tel.nr. 0318-482631. We houden u op de hoogte waar en hoe laat.
 
10 augustus 2009
De twee markten in het oude Hobopand hebben samen 245,95 euro opgebracht.
En natuurlijk bedanken wij u weer heel hartelijk, want zonder u hadden we immers geen spullen om te vérkopen en zou niemand iets kópen.
Blijft u ons a.u.b. voorzien van goede spullen, de allerarmsten in Peru hebben het zo hard nodig.
Heeft u nog lintjes, strikjes e.d. om cadeautjes in te pakken over? Wij hebben ze graag!
 
A.s. zaterdag de 15e augustus staan we in Leersum bij het bloemencorso. We hopen op mooi zomerweer en veel bezoekers.
 
Denkt u nog aan het Peruaans Bufffet op 9 oktober? Zie hieronder.
 
27 juli 2009
De Valkse dag was net als voorgaande jaren erg gezellig, maar het weer viel een beetje tegen. Nou ja, een veel beetje tegen. Het was koud en nat en bewolkt, echt zo'n Hollands regen/kleum dagje. Volgend jaar maar wéér proberen. Ondanks het slechte weer toch nog 79,45 euro voor Peru. Alle gevers en kopers hartelijk dank!
 
A.s. woensdag de 29e juli en volgende week woensdag 5 augustus staan we in het oude Hubopand aan de Dorpsstraat 165 in Lunteren. Daar staan we binnen (lekker warm en droog) en we hopen natuurlijk dat u ons met een bezoekje komt vereren en misschien iets van ons komt kopen. Want u weet het zo onderhand wel: de opbrengst is helemaal voor medicijnen voor ons doktersechtpaar. Zij zijn erg blij met het geld dat we met z'n allen zo bij elkaar sprokkelen.
 
HEEL GRAAG TOT ZIENS !  
 
 
 
16 juli 2009
                          PERUAANS BUFFET OP 9 oktober a.s
                              Kom gezellig bij ons eten, we koken zelf voor u. 
                      Vraag uw buren, vrienden en familie of ze ook meekomen! 

Heeft u al gekeken in uw agenda of u 9 oktober vrij heeft? Want als u zich voor ons Peruaans Buffet inschrijft (d.m.v. het overmaken van 20,00 euro p.p. naar onze bankrekening nr. 33 74 32 686 o.v.v. Peruaans buffet en het aantal personen) dan wacht u een heerlijke culinaire verrassing.
 
                                                       Dit mag u niet missen!

We houden met de keuze van de gerechten rekening met gasten die niet al te "vreemd" willen eten en met gasten die zich juist wel verheugen op een typisch Peruaanse maaltijd.
Voor elk wat wils dus!  
 
De "winst" is voor het doktersechtpaar, die het als altijd goed kunnen en zullen gebruiken.
 
Waar: in het Meestershuis, naast de Grote Kerk, Dorpsstraat 180, Lunteren.
Tijd: vanaf 18.00 uur ontvangst met een drankje, het buffet begint om 18.30 uur.

Als het (letterlijk) in de smaak valt zou dit het begin van een traditie kunnen zijn.
Mogen we op u rekenen?
 
24 juni 2009
UITNODIGING:
Als bestuur van de stichting Bethesda voor Peru bieden we onze donateurs iets aan wat tegelijk iets oplevert.
Wij nodigen u uit voor een etentje met een Peruaans tintje, bestaande uit:

- welkomstdrankje
- koud voorgerecht
- soep
- warm buffet (incl. 2 consumpties)
- koffie of thee
 
Deze culinaire verrassing kost € 20,00 p.p. en omdat we zelf voor u gaan koken, komt er financieel een extraatje binnen, waarmee we het doktersechtpaar willen verrassen.

Dit culinaire moment vindt D.V. plaats op Vrijdag 9 oktober 2009
in het Meestershuis te Lunteren (naast de Grote Kerk).
U bent welkom vanaf 18.00 uur en om 18.30 uur beginnen we met de maaltijd.
 
Voor deelname stort u het geld op rekening 33.74.32.686 o.v.v. Buffet Peru en het aantal personen.  
U mag zoveel personen opgeven als u wilt.
We hebben plaats voor 80 gasten,
hoe later u zich meldt, des te groter is de kans op vasten!
U KOMT TOCH OOK? We maken er een gezellige avond van.
 
MARKTEN
Dit jaar zijn we te vinden op 18 juli op de Valkse dag, op 29 juli en 5 augustus in het oude Hubopand aan de Dorpsstraat in Lunteren en op 15 augustus op het Bloemencorso in Leersum. Wij hebben weer veel leuke spullen voor miniprijsjes. En zoals u weet is de opbrengst geheel voor medicijnen voor de dokter.
Komt u iets van ons kopen? Alvast hartelijk dank.
 
VERNIEUWDE FOLDER
Onze folder is vernieuwd. We hopen zo meer mensen aan te spreken en zodoende nog meer nieuwe donateurs te mogen verwelkomen.
Wilt u zelf voor Bethesda voor Peru donateurs werven onder familie, vrienden, buren enz., dan stellen wij graag folders en ander materiaal aan u ter beschikking. Neem kontakt op met mevrouw Malenstein, tel. 0318-482631.
 
4 mei 2009
Wat een vreselijk nieuws bereikte ons op de markt bij Sportpark De Wormshoef.
Eerst onduidelijke geruchten maar later kwam er steeds meer informatie/speculatie over de aanslag op de bus met de koninkliijke familie.
Hierbij willen wij graag ons medeleven betuigen met de slachtoffers en nabestaanden. 
De markt heeft € 150,10 opgebracht. Waarvoor wij gevers en kopers hartelijk bedanken. 
 
Omdat de dames Roseboom en Malenstein, die dergelijke markten "doen" ook niet meer van de kwiekste zijn, willen zij graag Leo en het echtpaar Renee hartelijk bedanken voor de hand- en spandiensten op deze en andere dagen. Ook het gratis mogen gebruiken van een grote aanhanger is fantastisch. BEDANKT!   
 
20 april 2009
Nagekomen bericht: De opbrengst van de Kerstmarkt in De Halderhof in Ede was € 143,00. Een fantastisch bedrag als je bedenkt dat het maar een paar uurtjes was. Heel veel dank aan alle gevers en kopers!
 
Ook zijn we dit jaar op Koninginnedag weer present op de rommelmarkt bij Sportpark de Wormshoef. Wij hebben weer van alles gekregen: brocante spullen, schoenen voor moeilijke voeten, speelgoed, boeken, te veel om op te noemen. Als u komt en iets van ons koopt dan kan de dokter zijn medicijnkast weer aanvullen.
 
Nog een nagekomen bericht uit Peru: De rol die de dokter heeft gespeeld in het ontdekken van een zeer gevaarlijke ziekte, die door zijn oplettendheid in toom kon worden gehouden, werd beloond met een groot compliment van het hoofd immunologie van het Universiteitsziekenhuis. Het slot van de bedankbrief luid:
Gefeliciteerd met uw schitterende werk en moed. U bent een grote trots voor ons en voor de Faculteit van Geneeskunde van Trujillo.
Groeten,
Luis A. Artega MD
 
Het bestuur van Bethesda voor Peru sluit zich hierbij graag aan en feliciteert de dokter met zijn moed en doorzettingsvermogen tijdens de epidemie.
Meer informatie over de epidemie onder de link Archief-Rondzendbrieven 2008.
 
30 maart 2009
De geheel vernieuwde website is vanaf vandaag online!
Wij hopen u zo nog beter te kunnen informeren over het werk van de stichting in Nederland en Peru.
De afgelopen tijd zijn er door drukte en een verhuizing geen nieuwsitems op de website geplaatst. Maar het goede werk in Peru is onverminderd doorgegaan. 
Binnenkort kunt u weer nieuws en belevenissen van de dokter en zijn gezin verwachten, hetzij via de post of op deze website.
 
Er is ook weer een nieuw recept aan ons groeiend kookboek toegevoegd. Deze keer kregen wij dit heerlijke recept toegestuurd van een lezer. Waarvoor onze dank. Aji de gallina heet het en het is een pittige Peruaanse kippenragout, het proberen waard. Te vinden onder Recepten-Hoofdgerechten vlees, vis. Veel succes en eet smakelijk.
 
Ook deze zomer staan wij weer op diverse markten met tweedehands spullen enz. De eerste keer op Koninginnedag op het sportpark in Lunteren.
Op zaterdag 15 augustus staan wij op de vlooienmarkt tijdens het bloemencorso in Leersum. Komt u ook!
 
Tweedehands spullen gevraagd:
U kunt uw overcomplete maar nog goede spullen brengen naar Mevrouw Roseboom, Boslaan 25 te Lunteren of wij komen het bij u ophalen. Dan graag even bellen naar mevrouw Malenstein, tel. nr. 06 - 51 260 346.
De opbrengst is weer voor medicijnen voor de dokter.