Was nieuws in 2011

11 november 2011
Zaterdag 19 november staan we op de Herfstmarkt op de Camping/huisjespark De Goudsberg te Lunteren met onze meest zelfgemaakte cadeautjes.
Op 16 en 17 december zijn we weer te vinden op de supergezellige Dickensmarkt in Bennekom.
Komt u ook bij ons kijken? Heel graag tot ziens!
 
Intussen hebben we in enkele maanden tijd ruim 400 euro aan huis verkocht. Waarvoor wij de gevers van hun lapjes en restjes stof, kralen enz. en de kopers van de zelfgemaakte artikelen heel hartelijk bedanken.

Wij kunnen nog gebruiken: lapjes stof (bloemetjes, kerst), knopen, bandjes, kantjes enz.
Ook (bijna) nieuwe spullen zijn weer welkom, wij pimpen die en maker er zo leuke 'nieuwe' cadeautjes van.

KERSTKAARTEN ACTIE
Weet u dat een deel van de opbrengst van de kerstkaarten actie dit jaar ten goede komt aan Bethesda? U kunt hiervoor uw kerstkaarten brengen bij het winkeltje t.o. de Grote Kerk in Lunteren. Doet u mee?
Nadere gegevens volgen nog.

6 oktober 2011
Even een update over de markten: we hebben onze aanpak wat uitgebreid. Naast de verkoop van 2e hands spullen verkopen we vanaf nu ook zelfgemaakte spullen. Deze worden gemaakt door mevr. Malenstein samen met vriendin en zus. We maken o.a. doosjes met snoepjes, heel aparte foto/kaarthangers, schorten en telefoonhoesjes van vaak antieke klederdrachtstofjes, (kerst)kaarten enz. enz.
We zijn momenteel nog veel meer cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst aan het maken. En natuurlijk hebben we onze advocaat en boerenjongens nog, ook te verkrijgen bij mevr. Roseboom aan de Boslaan 25 te Lunteren.

In de maanden augustus en september totaal via verkoop aan huis en 2 kleine markten al enkele honderden euro "omgezet" met de verkoop van zelfgemaakte cadeautjes. Iedereen die hier aan heeft bijgedragen: heel hartelijk dank!

12 augustus 2011
De Valkse dag en de 4 Spakenburgse dagen plus wat verkoop tussendoor hebben totaal bijna € 1000,00 opgebracht. Een bemoedigend resultaat, mede omdat we voor het eerst op de Spakenburgse dagen waren en we geen rommelmarktspullen mochten verkopen. We hadden allemaal zelfgemaakte spullen, gedeeltelijk gemaakt van uw gebrachte spulletjes en deels kant en klaar ingekocht.

Inmiddels zijn we alweer op zoek naar winter- en kerstmarkten om onze spullen te verkopen. U hoort nog van ons welke dat zijn geworden. We kunnen dus weer goede kerst- en cadeauartikelen gebruiken, die onder onze handen 'opgeleukt' worden en zo weer verkoopbaar worden gemaakt. Ook klein speelgoed is van harte welkom. Graag brengen op Boslaan 25 of op laten halen door mevr. Malenstein, tel.nr. 0318-48 26 31. Mogen we weer op u rekenen? Alvast bedankt!

19 juni 2011
De opbrengst van de markt in de De Halderhof te Ede is € 87,95. Een fijn resultaat weer. Dankzij u, die ons de spullen bracht en anderen zie ze van ons kochten. Heel hartelijk dank.

9 juni 2011
Er zijn al een paar marktdagen bekend: 18 juni in de Halderhof te Ede, 23 juli Valksedag, Vijfsprong/Hammersdijk en op 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus op de Spakenburgse dagen. Op 13 augustus op de rommelmarkt "oranjestraat" in de Dorpsstraat in Lunteren.
Op de Spakenburgse dagen staan we met zelfgemaakte zeepkettingen, cupcakes van badzout/scrub en zijden bloemstukjes. Op de andere markten staan we met onze 2e hands spullen.
 
We kunnen weer wat leuke, nette spullen gebruiken. Heeft u dingen over, denkt u dan aan ons. U kunt het brengen bij mevr. Roseboom aan de Boslaan 25 te Lunteren of bij mevr. Malenstein aan de Engweg 70 te Lunteren. Wij kunnen het ook bij ophalen, belt u dan met 0318-482631.
 
De rondzendbrief is weer de deur uit. Zeer binnenkort wordt hij ook op deze site geplaatst. 
 
5 mei 2011
De opbrengst van de Koninginnedag markt op Sportpark de Wormshoef was het fantastische bedrag van 279,05 euro. Maar... hoewel we nog veel spullen hebben kunnen we weer leuke, nette spulletjes gebruiken. Dus heeft u goede spullen over, wij zijn er blij mee! En de patiënten van de dokter zijn u dankbaar. Zij kunnen niet buiten medicijnen die de dokter dankzij uw goede gaven kan kopen voor hen.
We zijn nog bezig plaatsjes te reserveren op diverse markten, u hoort het nog.
 
De nieuwe Rondzendbrief is weer in de maak. Nog even geduld, maar we kunnen u alvast melden dat er met de opbrengst van het benefietconcert een heel goede investering is gedaan. Meer daarover dus in de Rondzendbrief.
 
15 april 2011
Het was erg gezellig op rommelmarkt van Damvereniging DES in hun clubgebouw in Lunteren afgelopen zaterdag de 9e april. Er is 140,70 euro opgehaald voor Bethesda. Wij en vooral de patiënten van de dokter zijn u er erg dankbaar voor. Heel veel dank alle gevers en koper.
 
Koninginnedag 30 april staan we weer op de markt in Lunteren, bij Sportpark de Wormshoef. Komt u ook een kijkje nemen? We hebben weer veel spulletjes. Ook onze heerlijke advocaat en boerenjongens ontbreken niet. We kunnen nog leuke nette spullen gebruiken. Brengen op Boslaan 25 of door ons op laten halen, tel. nr. 0318-482631.
 
7 maart 2011
Vanaf nu ZEEPSLINGERS te koop. Te zien en mee te nemen bij de fam. Malenstein, Engweg 70 te Lunteren (t.o. Pannenkoekenhuis/Het Uilenbos). Wij maken ze zelf van lekkere geurzeepjes en allerlei decoratiemateriaal. We zoeken nog kralen of kralenkettingen, schelpen enz. om de zeepslingers mee versieren. Heeft u spullen die u toch niet meer gebruikt, laat het ons weten, na een belletje naar 0318-482631 kom ik ze halen.
Ook hebben we van een donateur ongeveer 30 koperen letterbakfiguurtjes gekregen, voor 7,50 euro totaal zijn ze van u. De opbrengst is zoals altijd voor medicijnen voor de dokter. Alvast heel hartelijk bedankt!
 
Tijdens het neuzen door oude Rondzendbrieven kwam ik het onderstaande verhaal tegen, en weer maakte het grote indruk op mij. Want dáár doen we het allemaal voor, en ja, wat een zegeningen.

Chronisch ondervoed
Doktersvrouw:
Ik ben erg onder de indruk van het patiëntje dat de dokter hier naartoe heeft gestuurd. In anderhalve dag is vastgesteld, dat zijn ontwikkeling dat van een kind van 3 jaar is; gelukkig geen aangeboren toxoplasmose, "alleen maar" chronisch en acuut ondervoed, na een traumatische geboorte.

Oma droeg hem in haar draagdoek, zo vertederend. Na een dag van op tijd en tussendoor eten, kon hij best glimlachen en verdween de apathie al van zijn gezichtje.
Nu wordt de behandeling hoe hij het best geholpen en gestimuleerd kan worden, met steun en begrip van oma, die nog 6 mondjes onder de 12 jaar thuis heeft, op een rijtje gezet.

Het moet worden genoemd, dat zeer toegewijde lokale professionals hem hielpen. De neuro-kinderarts behandelde hem keurig en uitgebreid, al kwamen ze rechtstreeks van het veld zonder gedoucht te zijn. Voor de zeer erkende oogarts (die jaarlijks op congres naar Amerika gaat) geldt hetzelfde en ze deed het bovendien gratis. De logopediste gaf een instructieschrift mee vol met oefeningen om in Chepén te gaan gebruiken, zomaar en zonder treuzelen... Wat een zegeningen van onze Heer die dag.

Toch... ondervoeding, ongeschooldheid... oorlogvoerend in de wereld bewerkstelligd "men" meer van zulke situaties, helaas.
De tekst die we eens in een kerkje op de rand van de jungle uit ons hoofd moesten leren, komt nu boven:

"Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers van deze wereld, de duisternis van deze eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht", en dan Johannes 3:16 natuurlijk: "Want al zo lief heeft God de wereld gehad, dat hij zijn eniggeboren zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe".
 

24 januari 2011
We kijken terug op een fantastische activiteitenweek i.v.m. het 10-jarug bestaan van de Stichting.
 
Maandag 17 januari eerst het benefietconcert in de Grote Kerk in Lunteren ten bate van het goede werk in Peru. De liederen voor de samenzang en de liederen door de koren en soliste waren met de grote zorg uitgekozen en werden met veel enthousiasme uitgevoerd.
Er werd een collecte gehouden die het fantastische bedrag van ruim twee en een halfduizend euro heeft opgebracht. Het doet de familie en het bestuur goed te weten dat het project Bethesda zó leeft in Lunteren. Dat geeft perspectief voor de toekomst...

Donderdag 20 januari was er een ontmoetingsavond in het Meestershuis, een bijgebouw van de Grote Kerk in Lunteren. Ongeveer 40 personen, meest "oude bekenden” van de Peruaanse familie, waren gekomen. Ontvangst met koffie en een leerzame PowerPoint presentatie door de doktersvrouw, waarin vragen van de aanwezigen waren verwerkt, was het programma vóór de pauze. Na de pauze werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet, werd het jubileumcadeau (530,00 euro) en de opbrengst van de collecte van afgelopen maandag symbolisch met cheques overhandigd aan de familie.
Daarna kon het echte ontmoeten beginnen. Er werd in een fijne sfeer bijgepraat.
Ook waren er lekkere Peruaanse hapjes bij het glaasje wijn, hapjes gemaakt door de Peruaanse Virginia die helemaal uit Amsterdam was gekomen om bij ons te zijn.
Er werd door de familie een kleine attentie in de vorm van een "medaille" aan alle aanwezigen uitgereikt. En van het bestuur ontving iedereen een kleurrijke boekenlegger.  

De verkoop van diverse spullen (ja, we proberen op alle manieren de kas te spekken) bracht toch nog een kleine honderd euro op.