Veel recepten uit Peru in ons groeiend kookboek.

                                                                                  Afbeelding invoegen
 
De Zuid-Amerikaanse manier van koken vereist geen lange lijst van exotische en kostbare specerijen en voedingsmiddelen. Het meeste is in de supermarkt te krijgen. Na eeuwen invasie, pogingen tot verovering en handelsverkeer hebben de Latijns-Amerikanen alleen die voedingsmiddelen en technieken overgenomen die in hun cultuur pasten. We zouden kunnen zeggen dat ze de oude bereidingswijzen "met een korreltje zout" overgenomen hebben.

Bij deze recepten kunnen we hetzelfde principe toepassen; gebruik uw fantasie en aarzel niet om kant-en-klare producten te gebruiken als u dat beter uitkomt. Uienpoeder en knoflookpoeder zijn bij gebrek aan vers ook goed te gebruiken. Chilisaus in flessen kan scherper gemaakt worden met Spaanse pepers of een scheutje tabasco. En andersom: i.p.v. de pittige pepers of pepersaus kunt u milde chilisaus nemen.
 
Alle recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 
VEEL SUCCES en EET SMAKELIJK !

Heeft u zelf nog een typisch Peruaans recept of wilt u uw mening geven over
deze recepten? Mail ons