Recepten uit Peru, het groeiend Peruaans kookboek.

Egg Nog voor 1 glas

1 ei
1 theelepel suiker
1/2 dl whisky of rum (of een mengsel van cognac en sherry)
1 dl melk (of melk met een scheutje room)
nootmuskaat

Schud alles met elkaar zeer goed in een shaker met ijs, schenk het door een zeef in een hoog glas en stuif er wat nootmuskaat op.

U kunt deze drank ook warm gebruiken. In dat geval wordt het ei met de andere ingrediŽnten losgeklopt, waarna u er zeer geleidelijk en goed kloppend hete melk aan toevoegt.

De Egg Nog wordt dan in mokken geschonken.
 
Recepten met Pisco
 
Pisco is van origine een brandewijn op basis van Spaanse wijndruiven. Te verkrijgen bij de slijter.
Er zijn veel recepten met Pisco. Hieronder vindt je er drie, allemaal voor 1 persoon.
 
Pisco Sour (de nationale drank van Peru)
 
30 ml. Pisco
10 ml. suikersiroop (suiker opgelost in weinig kokend water)
Sap van 1 limoen
1 eiwit
paar druppels Angostura Bitters of kaneel
 
Vul een shaker met ijsblokjes en doe daarbij de overige ingrediŽnten behalve de Angostura Bitters.
Shake 2 minuten tot je een schuimlaag van het eiwit krijgt.
Schenk in een whiskyglas en druppel de Angostura Bitters erop of strooi een weinig kaneel.
 
Cranberry Pisco Sour
 
Vervang de suikersiroop door cranberrypuree: 1 deel cranberrys, 1 deel suiker, 1 deel water.
Breng dit aan de kook en roer regelmatig om tot de cranberrys open barsten. Pureer met een staafmixer en zeef de massa.
Laat afkoelen.
 
Cranberry Chilcano
 
Vul een glas met ijsklontjes. Doe daarbij 30 ml. Pisco, 10 ml. cranberrypuree, sap van 1 limoen. Even roeren.
Afvullen met gingerale. Garneer met een schijfje limoen en/of een paar cranberrys.